Ziektekostenverzekering honden

Start met vergelijken

We mogen er van uit gaan dat iedereen in Nederland een ziektekostenverzekering heeft. Wanneer je één of meerdere honden bezit, dan is het verstandig om eens goed na te denken over het financiële risico dat je loopt wanneer je geen verzekering voor je hond hebt.

Net als bij mensen kunnen honden natuurlijk ook ziek worden of een ongeval krijgen. Zonder een verzekering is het financieel risico volledig voor je eigen rekening. Wanneer je hier echter een verzekering voor hebt afgesloten, dan ben je hier tegen ingedekt en kun je gerust slapen.

Meer dan alleen ziektekosten

Een dierenverzekering is overigens meer dan alleen een verzekering tegen ziektekosten. Als aanvullende dekking is het namelijk ook mogelijk om bijvoorbeeld sterilisatie/castratie en chemo- of radiotherapie te verzekeren. Daarnaast kun je de verzekering uitbreiden met een dekking voor crematiekosten en zelfs met een doorlopende reisverzekering. Je kunt de dekking zo compleet maken als je zelf wilt.

Wanneer verzekeren?

Je kunt jouw hond beste direct verzekeren wanneer het nog een pup is. Hoe jonger de hond, des te goedkoper de premie! Daarnaast is het belangrijk dat je jouw hond verzekerd zolang deze gezond is. Net als bij mensen kennen dierenverzekeringen ook wachttermijnen en een toeslag voor oudere en zieke honden. In sommige gevallen worden te oude of zieke honden niet eens meer geaccepteerd. Zorg er daarom voor dat je op tijd een ziektekostenverzekering voor jouw hond afsluit!

Ziektekostenverzekering hond vergelijken

Een dierenverzekering voor je hond kun je bijna overal afsluiten. Van grote verzekeraars als OHRA tot verzekeraars die heel specifiek alleen hondenverzekeringen aanbieden. Daarnaast is het tegenwoordig zelfs ook mogelijk een verzekering bij drogisterijen of warenhuizen als Hema of Kruidvat af te sluiten. Meer informatie daarover vind je op de specifieke pagina’s van deze aanbieders.

Om het kiezen van een verzekering voor je hond te vergemakkelijken hebben wij op deze website alleen de beste ziektekostenverzekeringen voor jouw hond geselecteerd. Aangezien de dekking en voorwaarden per verzekeraar nogal kunnen verschillen is het verstandig om goed te kijken welke verzekering uiteindelijk het beste bij jouw hond past. Kies daarom een verzekeraar die je aanspreekt en bereken direct de premie voor jouw hond!

De beste dierenverzekeringen voor honden en katten:


4/5 (1)

OHRA

Kies zelf je dierenarts
Alle rassen en kruisingen welkom
Meest gekozen huisdierenverzekering

Bereken premie

Petplan

Uitgebreide vergoeding voor alle rassen
Vrije dierenartskeuze
Makkelijk online declareren

Bereken premie

Reaal Dier & Zorg

De beste keuze omdat:

Castratie en sterilisatie
Operaties van heupen en ellebogen
€ 65 preventieve zorg per jaar


Bereken premie