Paardenverzekering vergelijken

Paardenverzekering

Een paard is een kostbaar bezit. Daarom is het verstandig jouw paard goed te verzekeren. Gelukkig kan dat bij diverse verzekeraars voor een scherpe premie. Hierdoor weet je zeker dat jouw paard goed verzekerd is!

Kosten paardenverzekering

Je zult misschien denken dat het veel te duur zal zijn om jouw paard goed te verzekeren. Gelukkig is dat niet waar. De premies van een goede verzekering voor jouw paard kan variëren tussen de € 5,- en € 25,- per maand. Afhankelijk van de waarde van jouw paard en de meeverzekerde extra’s. Voor zo’n laag bedrag laat je jouw paard toch niet onverzekerd!

Dekking paardenverzekering

De dekking van de recreatie paardenverzekering kun je zelf in modules opbouwen al naar gelang jouw wensen. De te verzekeren modules zijn:

  • Aansprakelijkheid voor aangerichte schade aan derden
  • Ongevallenverzekering voor jouw paard
  • Harnachementen
  • Paardentrailer of rijtuig

Een paardenverzekering verzekert jouw paard dus voor bovenstaande zaken, maar ook voor bijvoorbeeld diefstal van jouw paard of schade door brand. De dekking voor ongevallen is voor paarden met een maximale handelswaarde tot € 5.000,-.

Dekkingsgebied paardenverzekering

De dekking van de verzekering is per verzekeraar verschillend. Zo kun je een verzekering nemen voor de Benelux en ben je ook in Duitsland verzekerd, maar alleen binnen een gebied van 150 km van de Nederlandse grens.

Eigen risico

Bij sommige verzekeringen voor paarden heb je ook een stukje eigen risico. Let hier goed op, zodat je niet voor onnodige kosten komt te staan.