Kattenverzekering vergelijken

De beste dierenverzekeringen voor honden en katten:


4/5 (1)

OHRA

Kies zelf je dierenarts
Alle rassen en kruisingen welkom
Meest gekozen huisdierenverzekering

Bereken premie

Petplan

Uitgebreide vergoeding voor alle rassen
Vrije dierenartskeuze
Makkelijk online declareren

Bereken premie

Reaal Dier & Zorg

De beste keuze omdat:

Castratie en sterilisatie
Operaties van heupen en ellebogen
€ 65 preventieve zorg per jaar


Bereken premie

Vergelijk alle kattenverzekeringen

Goed, je bent er misschien van overtuigd dat je jouw kat moet laten verzekeren. Waar kun je dit dan het beste doen? Bij ons op de site kun je alle kattenverzekeringen heel eenvoudig vergelijken. Zo kun je precies zien welke kosten wel of niet vergoed worden, wat het maand bedrag is en wat nu eigenlijk de voordelen zijn van een bepaalde verzekering. Een kat is een ontzettend leuk, lief en gezellig dier voor in huis. Een ronkende kat op schoot, kan het nog gezelliger? Mocht je dus een kat willen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over alle financiële verplichtingen dan is een kattenvergunning echt een ontzettend goede keuze. Het bespaart je een hoop tijd en geld, denk er dus maar eens over na!

Wanneer je opzoek bent naar een goede kattenverzekering dan bent u bij dierenverzekering.org op de juiste website. Wij vergelijken alle kattenverzekeringen die er online te vinden zijn. Een Kattenverzekering vergelijken kan best lastig zijn. Waar dien je op te letten bij de verschillende aanbieders. Iedere verzekeringsmaatschappij heeft namelijk zijn eigen regels en voorwaarden. Wij hebben voor jou alle polisvoorwaarden voor een kattenverzekering vergeleken en hieronder voor je in een overzicht geplaatst. Niet te vergeten hebben wij ook de ervaringen van andere verzekeringsnemers meegenomen. Zo kun je op deze pagina eenvoudig in een oog opslag zien welke aanbieder het beste past bij jouw situatie en jouw kat.

Hierboven kun je rustig op je gemak de belangrijkste voorwaarden per verzekeringsmaatschappij vergelijken die een kattenverzekering aanbieden.

Kattenverzekering Vergelijken 2

De beste kattenverzekering voor jouw kat

Als kattenbezitter wil je natuurlijk het beste voor je kat. Je hoopt dat jouw kat altijd gezond zal blijven. Helaas is de werkelijkheid anders. Ook katten kunnen ziek worden of een ongeval krijgen. Iets dat je nimmer vooraf kunt inschatten. Gelukkig kun je dit risico heel eenvoudig vermijden door je kat te verzekeren tegen medische kosten.

Verzeker je tegen ongewenste kosten

Een operatie of dierenartsbezoek met je kat is zeker niet goedkoop. Het komt steeds vaker voor dat de rekening in de duidenden euro’s loopt. In zo’n situatie wil je natuurlijk niet dat de zorg van je kat afhangt of je daar genoeg spaargeld voor hebt. De meeste mensen leggen namelijk geen geld opzij om voor dit soort uitgaven te sparen.

Niemand wil graag voor de keuze komen te staan of je jouw kat wel of niet kunt laten helpen. Wanneer je niet wilt of kunt sparen voor dit soort uitgaven, dan kun je gelukkig tegenwoordig bij genoeg verzekeraars je kat voor een acceptabele premie verzekeren al dan niet met of zonder eigen risico. Bij sommige verzekeraars is sterilisatie ook mee verzekerd en wordt zelfs een oudere kat ook nog geaccepteerd.

Welke kattenverzekering past het best bij mijn kat?

Door de vele aanbieders van kattenverzekeringen is het echter lastig om de beste verzekering te kiezen. Elke verzekeraar heeft namelijk andere pakketten, dekkingen en voorwaarden. Het is daarom belangrijk de verzekeringen goed met elkaar te vergelijken, alleen dat is geen eenvoudige opgave.

Dit is de reden dat wij deze website in het leven hebben geroepen. Op onze website kun je namelijk heel eenvoudig en overzichtelijk een verzekering voor je kat vergelijken. Aan de hand van onze ervaringen hebben wij de beste aanbieders voor jou geselecteerd. Zo vind je altijd snel een goedkope katten verzekering die bij jou past.

Hoeveel kost een kattenverzekering?

We kunnen begrijpen dat je graag wilt weten hoeveel het kost om je kat goed te verzekeren. Aangezien de premies bij alle verzekaars verschillen is het niet mogelijk om daar 1 standaard prijs voor te noemen. Toch kun je eenvoudig de kosten te weten komen door een verzekeraar uit te zoeken die je aanspreekt en daar even je gegevens invoeren om direct een premie te kunnen berekenen. Zo weet je binnen een paar klikken wat het in jouw specifieke situatie kost.

Kattenverzekering Vergelijken 1

Wat dekt een kattenverzekering?

Bedenk wel dat de goedkoopste verzekeringen niet altijd de beste keuze zijn! Kijk altijd goed naar de dekking en de voorwaarden om er zeker van te zijn dat de verzekering dekking biedt voor hetgeen je verzekerd wilt zijn. Een dierenverzekering via onze website kun je altijd met een gerust gevoel afsluiten.

Je hebt in Nederland twee soorten mensen als we het hebben over huisdieren. De een houdt van honden, de ander houdt van katten. Het voordeel van een kat als huisdier is dat je er gewoon veel minder werk aan hebt. Je hoeft hem niet uit te laten, je hoeft hem niet te trainen en je hoeft hem ook nog niet eens altijd binnen te houden. Je zou dus zeggen, ik koop een kat en ben ik van alle verplichtingen af. Dit is niet helemaal waar, voor het hebben van een kat ben je namelijk altijd weer een hoop geld kwijt. Zo moet je kat of poes nu eenmaal om de zoveel maanden naar de dierenarts om een inenting of een behandeling te krijgen. Dit is nu eenmaal zo bij huisdieren. Ook moet een kat in Nederland een chip krijgen, en vaak moet je ook nog eens een castratie laten plegen. De kosten hiervoor lopen dan ook aardig op, beetje vervelend als je alles zelf moet betalen. Gelukkig is hier een oplossing voor, je kunt namelijk je kat laten verzekeren door middel van een kattenverzekering!

Wat is een kattenverzekering?

Een kattenverzekering is hetzelfde als een ziektekostenverzekering die iedereen in Nederland heeft. Je sluit een verzekering af voor je kat, hiermee zorg je er voor dat je de kosten die je maakt voor je kat gedekt worden door de verzekeraar. Dit kan je dan ook aanzienlijk wat geld besparen in de maand. Vele kostenposten die je tegen zal komen bij het hebben van een kat vallen onder de verschillende kattenverzekeringen, deze kosten kun je dus heel eenvoudig declareren. Het is wel zo dat niet alles vergoed wordt, dit is natuurlijk afhankelijk van de soort verzekering die je afsluit voor je beest. Zo zijn er verzekeringen waar je veel vergoed krijgt, hier ligt de premie natuurlijk hoger. Maar er zijn ook zogenaamde instapverzekeringen voor de kat, hier komen we straks nog op terug.

Een kattenverzekering is dus een handige manier om geld te besparen. We hebben het al heel even gehad over de kosten, maar er zijn natuurlijk veel meer dingen die je moet betalen voor je kat. Zo heeft je kat meestal een paar keer per jaar een vaccinatie nodig, ook moet hij wel eens een behandeling ondergaan als hij ziek is. Het plaatsen van de chip kost dus geld, maar ook de medicijnen die je in geval van ziekte voor de kat nodig hebt zijn niet gratis. Dat is dan ook het mooie van een kattenverzekering, daar krijg je deze kosten wel van vergoed.

Wat dekt een kattenverzekering?

Iedere verzekeraar heeft zo zijn eigen regels omtrent de vergoedbare kosten. Dit is logisch, deze aanbieders moeten namelijk ook concurreren. Het voordeel is wel dat je door het grote aanbod veel meer keuze hebt tussen de verschillende aanbieders, zo kan je een aanbieder kiezen die perfect aansluit bij jouw bepaalde wensen. Bij katten is het eigenlijk hetzelfde als bij honden. De castratie en het plaatsen van de chip worden eigenlijk bij vrijwel iedere kattenverzekeraar vergoed. Dit komt omdat dit twee van de meest basic en makkelijke ingrepen zijn. Bij de geneesmiddelen ligt het al iets anders, de kattenverzekering van OHRA vergoedt het weer wel terwijl de kattenverzekering van Reaal hier een beetje onduidelijk over is. Dit geldt ook zo voor medische ingrepen, het is maar afhankelijk van de kattenverzekering aanbieder of jij het wel of niet vergoed krijgt. Je kunt altijd even op de site van de verzekeraar kijken, vaak staat hier wel het een en ander op. Of je kunt natuurlijk even kijken bij onze verzekeringenvergelijker.

Een kattenverzekering kan ook handig zijn als je jouw kat laat vervoeren door een koerier voor een verhuizing, vakantie of iets dergelijks. Als er iets met je kat gebeurt ben je er zeker van dat je niet tegen al te hoge kosten je kat beter kunt maken.

Waarom zou ik mijn kat verzekeren?

Je bent dus altijd aardig wat geld kwijt aan een kat, er zijn namelijk verschillende kosten waar je voor op moet draaien. Om deze reden is het dan ook zo handig om een verzekering af te sluiten. Als je namelijk een groot deel van de kosten vergoed krijgt van je kattenverzekering dan ben je in totaal veel minder kwijt, het deel wat je bespaart is groter dan de maandelijkse premie. Ook is het gewoon een stukje extra gemak, je kunt de rekening gelijk doorsturen naar de verzekeraar als je hem in de brievenbus krijgt. Zo hoef je zelf niet aan de haal te gaan met alle rekeningen en overboekingen, wel zo makkelijk dus.

Kattenverzekering vergelijken

Wat zijn de kosten van een kattenverzekering?

De prijzen van de kattenverzekeringen zijn lang niet overal hetzelfde, dit heeft dus te maken met het feit dat sommige kosten niet altijd vergoed worden door een bepaalde aanbieder van kattenverzekeringen. We hebben hier de drie bekendste verzekeringen op een rijtje gezet.

We beginnen met de verzekering  van OHRA, deze dekt in eerste instantie de meest voorkomende rekeningen en kosten. Bij grotere behandelingen zijn dan wel weer een ander verhaal, hier moet je vaak wel zelf een deel van betalen door middel van het eigen risico. De prijs van deze verzekering start op de €17,20 in de maand, dit heeft voornamelijk te maken met de leeftijd van de kat en de soort kat. Een specifiek ras kat bijvoorbeeld zal vaker een behandeling nodig hebben dan een ander ras.

Als tweede kijken we naar Reaal kattenverzekering. Bij Reaal kun je de premie zelf hoger maken, dit komt door het feit dat je hier zelf hier erg eenvoudig je eigen risico in kan stellen. De prijs van deze verzekering is ongeveer €8, – per maand. Al kan dit natuurlijk hoger zijn als je geen fan bent van een hoog eigen risico. Reaal is een goede instap verzekering, dit komt door het lage startbedrag. Het totale overzicht kun je vinden op de website van de dierenverzekering, zo kun je een beetje de voor en nadelen tegen elkaar afwegen.

Dan komen we aan bij de verzekering van Petplan, het maand bedrag van deze verzekering met €19, – voor de basisverzekering is stukken meer dan de ander kattenverzekeringen hierboven. Dit is de basisverzekering, de meest voordelige verzekering van Petplan is €9, – per maand. Je kunt ook bij Petplan kiezen voor een duurdere verzekering. Deze bedraagt per maand €29, -. Het voordeel hiervan is wel weer dat eigenlijk stukken meer gedeclareerd kan worden. Dit is dus handig voor speciale soorten katten waarvan bekend staat dat ze vaak naar de dierenarts moeten.