Huisdierenverzekering

Start met vergelijken

Waarom verstandig?

Wanneer jij op dit moment overweegt of je een huisdierenverzekering wilt nemen voor jouw huisdier, dan is het verstandig om de voor en nadelen op een rijtje te zetten. Je kunt je immers wel overal voor verzekeren, dus waarom zou je ook nog eens verplicht een dierenverzekering afsluiten? Op onze website willen wij graag iedereen helpen om te bepalen of een ziektekostenverzekering voor je huisdier eigenlijk wel nodig en zinvol is.

Voor je een verzekering afsluit is het altijd zinvol om jezelf af te vragen of je het betreffende risico zelf wilt dragen of dat je het toch liever afzekerd. Bij een huisdierenverzekering is dat eigenlijk niet anders. Je kunt namelijk ook gewoon het geld aan de kant leggen om de kosten van de dierenarts voor eigen rekening te nemen en dan is afdekken overbodig. In het rekenvoorbeeld dat je in de volgende alinea’s ziet kan jou helpen om de juiste keuze te maken.

Zelf sparen of huisdierenverzekering nemen?

Het is natuurlijk best lastig om te besluiten of je wel of geen dierenverzekering tegen ziektekosten wilt of dat je er liever zelf geld voor opzij legt. Blijft jouw huisdier zijn hele leven gezond, dan is zelf geld opzij leggen vanzelfsprekend de beste oplossing. Alleen niemand weet of zijn huisdier gezond zal blijven. Wat dat betreft kun je dieren heel goed vergelijken met mensen. Sommige blijven hun hele leven gezond en anderen zijn helaas om de haverklap ziek.

Wat kost het?

Om een goede keuze te maken gaan we eens kijken wat een huisdierenverzekering nu eigenlijk kost. Stel dat jij de verzekering in het eerste levensjaar afsluit en dat de kosten € 10,- per maand zijn. Per jaar kost de verzekering dus € 120,-. Over de gehele levensduur van jouw huisdier kost dit € 1.800,- wanneer jouw huisdier 15 jaar oud wordt! Dit is op zich een hoop geld, maar laten we ook eens kijken wat je hiermee afschermd.

Neem geen onnodig risico!

Sommige huisdierenverzekeringen dekken tot wel € 5.000,- aan onkosten per jaar. Daarnaast zijn sommige verzekeringen inclusief sterilisatie en inentingen. Wanneer je dat vergelijkt met de totale premie over de gehele levensduur, dan is de premie dus echt zoveel niet! Daarnaast is het ook niet ondenkbaar dat jouw huisdier in zijn leven meerdere malen ziek wordt. Het afsluiten van een huisdierenverzekering kan in dit geval dus grote financiële verrassingen uitsluiten en dat is natuurlijk wel zo’n fijn idee!

Ten opzichte van een dierenverzekering heeft zelf sparen ook nog een extra nadeel. Wanneer jouw huisdier namelijk meteen in het eerste jaren grote onkosten krijgt, dan heb je daar natuurlijk nog lang niet genoeg voor gespaard! Wanneer je zelfs meerdere dieren hebt, dan is sparen onbegonnen werk!

Het grote voordeel van een verzekering is dat deze vanaf zo’n € 75,- aan jaarpremie meteen vele duizenden euro’s aan onkosten dekt! Natuurlijk is de premie afhankelijk van het soort huisdier, de leeftijd en bijvoorbeeld het gewicht. Wanneer je het risico in alle gevallen afweegt tegen de te betalen premie, dan is een dierenverzekering naar ons idee zeker nuttig!

7 redenen om een huisdierenverzekering te nemen:

  • Grootste financiële risico’s worden direct opgevangen
  • Verzekeringen zonder eigen risico of eigen bijdrage mogelijk
  • Uitgebreid verzekerd tegen diverse onkosten
  • Aanvullende verzekeringen mogelijk (sterilisatie, crematie)
  • Oudere kat of oudere hond verzekeren vaak mogelijk
  • Kies gemakkerlijker voor een vervolgbehandeling
  • Mogelijkheid om preventieve zorg te verzekeren

Welke verzekering voor jou?

Nu je weet dat het een slimme keuze is om een dierenverzekering te nemen wordt het tijd om in actie te komen. Alleen wat is een goede verzekering en welke past het beste bij jou? Goedkoop is namelijk niet altijd de beste optie. Richt je dus niet op een aanbieding of korting. Het is veel belangrijker dat je kiest voor de juiste dekking en voorwaarden.

Op onze website hebben wij daarom alleen de beste en meest betrouwbare verzekeringen voor jou op een rijtje gezet. Maak daarom gebruik van onze ervaringen en bereken snel wat de premie voor jouw huisdier is.

Voor welk huisdier wil je de premie vergelijken?
Klik op jouw huisdier om de premie te berekenen!

De beste dierenverzekeringen voor honden en katten:


4/5 (1)

OHRA

Kies zelf je dierenarts
Alle rassen en kruisingen welkom
Meest gekozen huisdierenverzekering

Bereken premie

Petplan

Uitgebreide vergoeding voor alle rassen
Vrije dierenartskeuze
Makkelijk online declareren

Bereken premie

Reaal Dier & Zorg

De beste keuze omdat:

Castratie en sterilisatie
Operaties van heupen en ellebogen
€ 65 preventieve zorg per jaar


Bereken premie