Dierenverzekering Vergelijken

Start met vergelijken

Vergelijk alle dierenverzekeringen

Bij ons op de website kun je heel eenvoudig alle soorten dierenverzekeringen vergelijken. Zo kan je precies zien wat wel en wat niet vergoed wordt. Dit is dus veel makkelijker dan alle polis voorwaarden zelf opzoeken, je kunt in een oogomslag zien hoe hoog de premie zal zijn voor jouw huisdier. Er staan diverse soorten verzekeraars vermeldt op de site, zo heb je dus meer keuze bij het kiezen van een dierenverzekering. De verzekeraars die je bij ons op de site kunt vinden zijn OHRA, Reaal, Petplan, Inshared en HEMA. Iedere verzekering heeft zo weer zijn eigen voor en nadelen, deze kun je allemaal terugvinden bij het vergelijken. Er zijn diverse dieren die in aanmerking komen voor een verzekering, zo kan je er voor kiezen om jouw hond, kat, puppy, papegaai of konijn te laten verzekeren. Neem eens rustig de tijd en bekijk de vergelijker eens, voor je het weet heb ook jij een dierenverzekering in de pocket!

Tijdens mijn zoektocht naar een dierenverzekering voor mijn eigen hond kwam ik er achter dat er behoorlijk wat aanbieders van huisdierenverzekeringen zijn. Het was een tijdrovende klus om er achter te komen welke verzekeraars betrouwbaar waren en welke verzekering uiteindelijk het beste bij mij aansloot. Net als bij het afsluiten van mijn andere verzekeringen heb ik er voor gekozen om alle polisvoorwaarden van de verschillende aanbieders door te nemen en met elkaar te vergelijken. Geen leuke klus om te doen kan ik je vertellen!

Aangezien deze informatie niet zo eenvoudig en overzichtelijk op het internet te vinden was heb ik besloten om hier een website voor te maken, zodat ik andere mensen daar mee kan helpen. Op deze website heb ik daarom alleen de verzekeraars gezet die de beste dierenverzekeringen aanbieden. Op deze manier kun jij gebruik maken van mijn voorwerk en zo veel sneller en eenvoudiger een keuze voor de juiste verzekering.

Het maakt daarbij niet uit of het nu om jouw hondpupkatkonijnpapegaai of paard gaat. Hier vind je alle gerenommeerde dierenverzekeraars overzichtelijk op een rijtje. Jij hoeft alleen nog te kijken welke jou het meeste aanspreekt en je huisdierenverzekering is zo geregeld.

Dierenverrzekering Vergelijken 1

Hoe vergelijk je zelf een dierenverzekering?

Ben je iemand die liever zelf jouw verzekeringen vergelijkt, dan is dat natuurlijk ook prima. Je kunt onze website dan als uitgangspunt gebruiken om te zien welke aanbieders er zijn.

Wanneer je zelf gaat vergelijken, dan is het belangrijk dat je op de volgende zaken let alvorens je een verzekering afsluit. Het aller belangrijkste is natuurlijk de dekking van de verzekering. Elke verzekeraar heeft andere pakketten en per pakket verschilt de dekking en de hoogte van de uitkering. Kijk altijd goed welke dekking bij jouw persoonlijke voorkeuren past.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de looptijd van de verzekering, het eigen risico en/of de eigen bijdrage. Dit verschilt per verzekeraar. Het soort huisdier, de leeftijd, de dekking en eigen risico of bijdrages bepalen de hoogte van je premie. Door zelf de juiste combinatie te kiezen kun je er voor zorgen dat de verzekering altijd past binnen jouw budget!

Vergelijkingsoverzicht

Wil je toch liever een verzekeraar selecteren op basis van een beknopt overzicht van de belangrijkste voorwaarden? Kijk dan even naar het vergelijkingsoverzicht. Hier kun je in 1 oogopslag zien welke verzekering jou het beste aanspreekt en direct de premie berekenen.

De getoond premies zijn vanaf prijzen! De premies zijn een indicatie op basis van een eigen voorbeeld berekening. Bezoek daarom altijd de website van de verzekeraar voor de actuele premies in jouw specifieke situatie. De premies genoemd op de websites van de verzekeraars zijn te allen tijde bindend!

In Nederland zijn er talloze soorten verzekeringen die je af kan sluiten. Deze verzekeringen lopen sterk uiteen, zo zijn er verzekeringen voor je inboedel, je auto en je woning. Maar wist je dat er ook veel soorten dierenverzekeringen bestaan? Juist, je hebt het goed gehoord. Het afsluiten van een dierenverzekering kan aardig wat geld besparen, vele kosten die je zult moeten maken voor het verzorgen van jouw dier worden namelijk vergoed. In dit artikel gaan we wat dieper in op deze zogeheten dierenverzekering, lees dus snel verder!

Wat is een dierenverzekering?

Een dierenverzekering is hetzelfde als een normale verzekering, denk dus aan een inboedelverzekering of een ziektekostenverzekering. Deze verzekeringen zijn er voor bedoeld om de kosten te dekken van bepaalde rekeningen. Hier betaal je natuurlijk premie voor, het is tenslotte niet gratis. Echter is het wel zo dat je veel geld bespaart als jij een huisdier hebt die vaak naar de dierenarts moet. De verzekering vergoedt dus verschillende kosten, denk bijvoorbeeld aan een castratie of aan een behandeling. Normaal gesproken betaal je deze zelf, door middel van een incasso of een overboeking. Met een dierenverzekering kun je de zorgen uit handen geven, zo kan je de rekening gelijk doorsturen. Er zijn veel soorten verzekeringen waar je uit kan kiezen, zo is er zelfs een verzekering voor vogels en voor konijnen. Hier komen we later nog op terug.

Dierenverrzekering Vergelijken 2

Wat dekt een dierenverzekering?

Niet iedere dierenverzekering dekt hetzelfde natuurlijk, er zit tenslotte verschil tussen de diverse aanbieders van de verzekeringen. Er zijn echter wel een paar onderdelen die overal wel vergoed worden, ongeacht het dier wat je thuis hebt. Zo is meestal de castratie vergoed, dit is logisch want anders heb je voor dat je het weet allerlei puppy’s en kittens in huis zitten. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten, deze kosten worden dan ook vrijwel altijd geheel vergoed. Wat ook vaak vergoed wordt is het laten chippen van jouw huisdier. In Nederland is dit verplicht, vandaar dat dus de kosten geheel gedekt worden door onder andere OHRA, Reaal en Petplan.

Er zijn echter wel verschillen tussen de verzekeringen als we gaan kijken naar bijvoorbeeld de behandelingen en de geneesmiddelen. Vaak worden noodzakelijke behandelingen wel vergoed, denk bijvoorbeeld aan een aanrijding of aan een open wond. Dit valt meestal onder de polis, echter wordt lang niet elke behandeling vergoed die niet noodzakelijk is. Denk hierbij aan behandelingen die er voor zijn om jouw hond minder allergisch te laten zijn. Dit is dan ook zo bij geneesmiddelen. Deze worden alleen gedekt als ze van noodzaak zijn voor de gezondheid van jouw huisdier, de middelen die hier buiten vallen moeten vaak deels zelf betaald worden.

Waarom zou ik mijn huisdier verzekeren?

De voornaamste reden om dus een dierenverzekering af te sluiten is het feit dat je gewoon erg veel geld kan besparen. Door de verzekering hoef je niet meer alle kosten zelf voor je rekening te nemen, in sommige gevallen is dit dus zeker handig. Zo zijn er bepaalde hondenrassen waar van bekend is dat ze vaker naar de dierenkliniek moeten, voor deze rassen loont het dus om een hondenverzekering af te sluiten.

Maar ook voor de andere dieren is het natuurlijk een goed idee, een kat heeft namelijk ook aardig wat inentingen nodig op jaarbasis. De meeste kattenverzekeringen vergoeden deze wel. Daarnaast is het gewoon een beetje extra gemak. Je kan de rekening gewoon doorsturen naar de verzekeraar, hier hoef je je niet meer over te buigen. Dit zorgt voor veel minder spanning bij de dierenarts, niet iedereen vindt het namelijk even makkelijk om de administratie te doen. Door een dierenverzekering kun je dus kosten en tijd besparen, dit is toch wel een erg groot voordeel.

Wat zijn de kosten van een dierenverzekering?

De kosten van een dierenverzekering zijn natuurlijk niet zo makkelijk vast te stellen. Het totale bedrag aan maandelijkse premie is namelijk geheel afhankelijk van het dier. Als je een ouder dier hebt dan kan het zijn dat de premie lager uitvalt, oudere dieren hebben nu eenmaal minder vaak een injectie nodig. Ook is het allemaal afhankelijk van het ras van het dier, er zijn bepaalde hondenrassen die vaker behandeld moeten worden. Voor deze honden zal het maandelijkse bedrag veel hoger uitvallen.

Vaak zien we echter wel dat er een bepaald startbedrag gehanteerd wordt bij verzekeraars. Zo is het startbedrag van de hondenverzekering van OHRA €15,13. Dit bedrag kan lager of hoger uitvallen naarmate de situatie van de hond veranderd. De verzekering van OHRA vergoedt de meest standaard kosten, maar ook de behandelingen worden hier gedekt. Dat is dan ook een groot voordeel. Bij Reaal start de verzekering op €6, – per maand, echter is het eigen risico hier wel weer vele malen hoger dan bij die van de OHRA. Een prima instap verzekering als het ware, deze verzekering is dan ook niet voor niets een van de goedkoopste. Petplan staat bekend als een duurdere verzekeraar, deze hanteert een bedrag van €17, -. Dit kan verhoogd worden als je kiest voor een luxere verzekering, dan krijg je wel weer meer vergoed. Maar ook Petplan heeft een basic verzekering, deze is net zo duur als die van Reaal. Hier wordt echter wel minder vergoed dan bij die van Reaal.

Voor de andere dieren is dit een beetje hetzelfde, echter is een hondenverzekering natuurlijk wel duurder dan een verzekering voor een konijn. Een kattenverzekering is in de meeste gevallen wel weer €2, – per maand duurder. Dit heeft te maken met de prijs van de behandelingen. Je kunt het beste de vergelijking gebruiken op de site, zo weet je precies hoeveel de kosten zullen bedragen voor de dierenverzekering voor jouw huisdier.

 

De beste dierenverzekeringen voor honden en katten:


4/5 (1)

OHRA

Kies zelf je dierenarts
Alle rassen en kruisingen welkom
Meest gekozen huisdierenverzekering

Bereken premie

Petplan

Uitgebreide vergoeding voor alle rassen
Vrije dierenartskeuze
Makkelijk online declareren

Bereken premie

Reaal Dier & Zorg

De beste keuze omdat:

Castratie en sterilisatie
Operaties van heupen en ellebogen
€ 65 preventieve zorg per jaar


Bereken premie