10 belangrijke vragen

Start met vergelijken

Voordat je een huisdierenverzekering afsluit

Huisdierenverzekeringen worden de laatste jaren steeds populairder. Dat is op zich natuurlijk niet zo vreemd gezien de steeds hogere kosten die dierenartsen in rekening brengen. Meer en meer eigenaren van huisdieren verzekeren hun huisdier daarom tegen ziektekosten. Zo kun je jouw hond, kat en konijn en zelfs sommige vogels verzekeren.

Hoewel er in het verleden slechts enkele aanbieders van dierenverzekeringen waren, komen er de laatste jaren steeds meer aanbieders bij. Dat is op zich natuurlijk een goed teken. Hoewel het daardoor wel weer lastiger wordt om uit deze verschillende aanbieders de juiste verzekering te kiezen.

Vanwege de dit toenemende aanbod wordt het daarom steeds belangrijker om de dierenverzekeringen goed met elkaar te vergelijken voordat je er één afsluit. Wanneer jij dus van plan bent om een dierenverzekering voor je huisdier te nemen en je wilt de juiste keuze maken, dan is het verstandig om voor jezelf antwoord te krijgen op de volgende 10 vragen:

1 – Wat dekt een dierenverzekering precies?

Een dierenverzekering is een ziektekostenverzekering voor je huisdier dat jou verzekert tegen medisch kosten voor je dier. Wanneer je zo’n verzekering afsluit, dan is het belangrijk om precies te weten wat er gedekt is. Lees daarom altijd de voorwaarden van de polis door. Zo weet je precies waarvoor je huisdier verzekerd is en kom je nooit voor verrassingen te staan.

2 – Werkt verzekeraar alleen met bepaalde dierenartsen samen?

Sommige verzekeraars kunnen afspraken hebben gemaakt met dierenartsen voor de behandeling van de bij deze verzekeraar verzekerde dieren. Kijk daarom altijd even na of je vrij bent om je huisdier bij elke willekeurig arts te laten behandelen.

3 – Heeft een dierenverzekering een wachttermijn?

Veel aanbieders van dierenverzekeringen hebben een wachttermijn. Op zich is dit ook wel logisch. Ze willen natuurlijk voorkomen dat mensen dieren gaan verzekeren die al ziek zijn. Voor jongere dieren is er soms geen wachttermijn. Wanneer er wel een wachttermijn is, dan zijn gedurende deze termijn de medische kosten door ongevallen meestal wel verzekerd.

4 – Wat zijn de uitsluitingen op de polis?

Elke verzekering kent uitsluitingen, dus ook een dierenverzekering. Uitsluitingen verschillen per verzekeraar. Kijk daarom altijd goed na welke zaken NIET onder de dekking van je verzekering vallen. Zo voorkom je vervelende verrassingen bij het indienen van je declaratie.

5 – Zijn (half) jaarlijkse controles gedekt?

Preventieve controles komen veelal voor eigen rekening. De verzekeraar kan echter wel de verplichting geven dat je huisdier elk jaar preventief gecontroleerd moet worden. Op deze manier kunnen ernstige ziektes worden voorkomen. Dit scheelt in het aantal uitkeringen van de verzekeraar en zo kunnen de premies van de dierenverzekeringen laag worden gehouden.

6 – Is castratie en sterilisatie gedekt?

Wanneer je huisdier nog niet gecastreerd of gesteriliseerd is, dan is het heel verstandig om te kijken welke verzekeraar deze kosten dekt. Wanneer de basis of minimale dekking van de verzekering er geen dekking voor geeft, dan is het verstandig om te kijken naar de uitgebreidere dekkingen die de verzekering biedt. In de meeste gevallen is er een mogelijkheid om castratie of sterilisatie bij te verzekeren.

7 – Welke medicijnen worden gedekt?

Bij dierenverzekeringen worden dierengeneesmiddelen meestal vergoed. Toch is het verstandig om altijd even de polisvoorwaarden na te kijken of er geen uitzonderingen zijn.

8 – Eigen risico huisdierenverzekering?

De meeste huisdierenverzekeringen kennen een eigen risico of eigen bijdrage. Toch zijn er verschillen tussen de diverse aanbieders. Sommige verzekeraars hebben namelijk een eigen risico per declaratie terwijl anderen een eigen risico per gedeclareerd bedrag hebben. Kijk daarom goed welk eigen risico je zou willen dragen en welke verzekering dan het beste bij jou past.

9 – Maximale dekking dierenverzekering?

Naast het eigen risico van de verzekering is het ook belangrijk om te kijken wat de maximale dekking is van de dierenverzekering. Deze maximale dekking geldt altijd per verzekeringsjaar. Wanneer de kosten voor je huisdier hoger zijn dan de maximale dekking, dan komen deze voor eigen rekening. De maximale dekking kan per huisdierenverzekering met meer dan € 1.000 verschillen.

10 – Is aanbieder een betrouwbare (zorg)verzekaar?

Naast alle bovenstaande vragen is dit natuurlijk een hele belangrijke vraag. Wanneer de verzekeringsmaatschappij onbetrouwbaar is, dan heeft het ook weinig zin om daar je verzekering onder te brengen. Gelukkig hebben wij deze vraag op onze website reeds voor je beantwoord. Alle verzekeraars die je op onze website vind zijn betrouwbaar! Door onze ervaringen hebben wij de beste huisdierenverzekeringen voor jou op een rijtje gezet.

Gewapend met de bovenstaande 10 vragen moet je in staat kunnen zijn om de juiste huisdier verzekering te kiezen!

Om het nog gemakkelijker voor je te maken hebben wij alvast de beste en meest betrouwbare dierenverzekeringen voor je op een rijtje gezet. Wij hebben voor jou van de bovenstaande vragen de belangrijkste voor je beantwoord, zodat je snel en overzichtelijk kunt zien welke verzekering het beste bij jou en je huisdier past!

De beste dierenverzekeringen voor honden en katten:


4/5 (1)

OHRA

Kies zelf je dierenarts
Alle rassen en kruisingen welkom
Meest gekozen huisdierenverzekering

Bereken premie

Petplan

Uitgebreide vergoeding voor alle rassen
Vrije dierenartskeuze
Makkelijk online declareren

Bereken premie

Reaal Dier & Zorg

De beste keuze omdat:

Castratie en sterilisatie
Operaties van heupen en ellebogen
€ 65 preventieve zorg per jaar


Bereken premie